Krevety na špejli s jemnou chutí wasabi
Krevety na špejli s jemnou chutí wasabi

Ingredience: 16 středně velkých krevet, sójová omáčka, wasabi pasta, sůl, bílý pepř, 2 lžíce sezamových semínek, 1 šalotka

 

Postup: Krevety po oloupání ještě důkladně opláchneme a necháme oschnout. Mezitím budeme mít dostatek času na přípravu marinády. Do misky si dáme sójovou omáčku společně s wasabi pastou přidáme najemno nasekanou šalotku, bílý pepř a trochu soli. Důkladně promícháme a touto marinádou potřeme každou krevetu.Pokud budete chtít ostrost marinády zmírnit, můžete přidat i trochu medu. Sladká chuť stáhne ostrost. Každou krevetu také napíchneme na špejli a vložíme na gril. Grilujeme 3 minuty z každé strany a v průběhu stále potíráme zbylou marinádou. Po vyjmutí z grilu krevety stačí krevety jemně posypat sezamovými semínky.

 

Vhodná příloha: grilovaná brambora

Sledujte náš Facebook