Krůtí šiškebab

kategorie // Drůbež
08-23-170

Ingr

Krůtí šiškebab
Krůtí šiškebab

edience: 300 g krůtího masa, slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, kurkuma, majoránka, tabasco, ocet, brambory, ledový salát, rajčata, bílý jogurt, majonéza, zakysaná smetana

Postup: Šiškebab – volně přeloženo na prutu. Jehněčí maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nyní si ho naložíme do této marinády – slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, kurkuma, majoránka, tabasco a ocet. V této směsi necháme maso tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty ho vyndáme a pokusíme se ho napíchnout na prut. Vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme ze všech stran zprudka. Hotový krůtí šiškebab si vyndáme na talíř a pokračujeme s přílohou. Budou to hranolky. Brambory si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme si je na hranolky, a smažíme v rozehřátém oleji nebo na pečícím papíru v rozehřáté horkovzdušné troubě. Solíme až na talíři. Přidáme je k masu a ještě si pod tekoucí vodou omyjeme ledový salát a rajčata. Ledový salát natrháme, obložíme jím talíř a položíme na něj rajčata nakrájená na čtvrtky. Dále si nachystáme dip. Smícháme si bílý jogurt s majonézou a zakysanou smetanou. Důkladně rozmícháme a máme hotovo. Ono to vypadá složitě, ale jde vcelku o velmi snadnou přípravu. Začátečníkům ve vaření nedoporučujeme vyrábět si doma majonézu, mohla by se jim zdrcnout.

Vhodná příloha: zelenina, dipy

Sledujte náš Facebook