Krůtí steak v olivové marinádě s nakládanými okurkami
Krůtí steak v olivové marinádě s nakládanými okurkami

Ingredience: 600g krůtích prsou, 1 skleničky nakládaných zelených oliv, 1 sklenička nakládaných okurek, hrst dlouholisté petrželky, sůl, pepř, olivový olej, 1 muškátový oříšek

 

Postup: Krůtí maso zbavíme povrchových blan, omyjeme a nakrájíme na 4 stejně velké plátky. Plátky masa posolíme a opepříme z obou stran a vkládáme do misky. Marinádu připravíme tak, že do olivového oleje najemno nakrájíme olivy a přidáme také nastrouhané 3 marinované okurky ve sladkokyselém nálevu. Přidáme nasekanou petrželku, sůl a pepř a vše řádně promícháme. Nakonec přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku, vložíme maso a necháme přes noc marinovat v chladu, aby maso získalo nasládlou a lehce kyselou chuť okurek a oliv. Pak maso očistíme utěrkou a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme 4-5 minut z každé strany.

 

Vhodná příloha: grilované brambory, zeleninový salát

 

foto by © Andrey Starostin – Fotolia.com

Sledujte náš Facebook