Kukuřice na bylinkách
Kukuřice na bylinkách

Ingredience: 300 kukuřice, sůl, olivový olej, citrón, majoránka, bazalka, petrželka, pažitka, máta, koriandr, tymián, kopr, šalvěj, ananas, nektarinky, banány, jablka, jahody, meruňky, třtinový cukr

 

Postup: Ještě stále existuje množství lidí, kteří by kukuřici nejen že nikdy nepozřeli, ale už pouhý pohled na ni v nich vzbouzí dávící reflex. Ovšem pak také existuje skupina, která se po této poživatině může utlouct a právě pro ně je dnešní recept, přičemž si kukuřice možná najde i další fanoušky. Takže můžeme směle jít do toho. Kukuřici si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si jemnou bylinkovou marinádu. Smícháme si olivový olej, sůl, jemně nakrájenou čerstvou petrželku, pažitku, mátu, majoránku, bazalku, koriandr, tymián, kopr a šalvěj. Pokud možno by měly být bylinky všechny čerstvé, ale jestliže to jinak nepůjde, mohou se využít i sušenou formou. V této směsi necháme kukuřice marinovat přes noc. Další den si rozpálíme gril a kukuřici můžeme zvolna grilovat. Během grilování zakápneme ještě olivovým olejem. Hotové vyndáme a můžeme podávat se sladkou omáčkou, která se ke kukuřici hodí. Ovoce omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a rozmixujeme. Přidáme třtinový cukr a citrónovou šťávu. Vše důkladně promícháme a můžeme přidat ke kukuřici. Jak je patrné, nemusí být vždy na talíři flák masa, aby si lidé pochutnali.

 

Vhodná příloha: omáčky

Sledujte náš Facebook