Kuře s jarní zeleninovou nádivkou
Kuře s jarní zeleninovou nádivkou

Ingredience: 1 kuře, 2 lžíce domácího grilovacího koření, 1 cuketa, 100g cherry rajčátek, 1 salátová okurka, snítky rozmarýnu, 5 starších rohlíků, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 2 cibule, sůl, pepř, olej, 50g másla, 4 stroužky česneku

 

Postup:  Ze všeho nejdříve si připravíme marinádu na kuře smícháním oleje, grilovacího koření, prolisovaného česneku, soli a pepře a potřeme s ní celé kuře, včetně vnitřních částí. Kuře necháme přes noc marinovat v chladu. Druhý den si na rozpáleném grilu ugrilujeme plátky cukety a okurky společně s kolečky cibule a cherry rajčátky. Vše grilujeme asi 2 minuty z obou stran. Grilovanou zeleninu pak smícháme s namočenými rohlíky v mléce a spojíme dohromady vejcem. Znovu promícháme a vzniklou nádivkou naplníme vnitřek kuřete, které zajistíme špejlemi otvory, aby zelenina nevypadla ven. Kuře zabalíme do alobalu, napíchneme na rožeň a dáme rožnit nad gril nebo nad oheň. Za stálého otáčení kuřete necháme rožnit 50 minut. Pak sundáme alobal a necháme ještě 15 minut opékat bez alobalu. Přitom kuře potíráme zbylou marinádou. Při servírování porcujeme kuře na čtvrtiny a přikládáme také grilovanou zeleninu.

 

Vhodná příloha: grilované brambory, hranolky

Sledujte náš Facebook