Kuře s na kari plněné šalotkou a rajčaty
Kuře s na kari plněné šalotkou a rajčaty

Ingredience: 1 kuře vcelku bez drobů, 4 rajčata, 2 červené cibule, hrst petrželové natě, 2 snítky rozmarýnu, sůl, pepř, 2 lžičky kari, olej, 50g másla

 

Postup: Celé kuře zbavíme zbytků peří, omyjeme řádně ze všech stran i zevnitř. Necháme oschnout a dovnitř kuřete vložíme rajčata vcelku, cibuli nakrájenou na kolečka, 2 snítky rozmarýnu, máslo, sůl, pepř a nasekanou petrželovou nať. Otvor sešijeme bavlnkou, aby náplň nevypadla. V misce si smícháme olej s kari kořením a solí. Touto směsí potřeme celé kuře. Připravíme si pevný alobal, do kterého zabalíme celé kuře, nalijeme zbytek marinády a zajistíme, aby nic z alobalu nevyteklo. Vložíme nad rozpálený gril a necháme rožnit 1 hodinu. Po hodině opatrně kuře sundáme, slijeme šťávu do misky a alobal sundáme. Necháme ještě půl hodiny nad grilem otáčet bez alobalu a přitom kuře potíráme šťávou z alobalu. Poté kuře sundáme, rozčtvrtíme a můžeme servírovat.

 

Vhodná příloha: domácí chléb

Sledujte náš Facebook