Kuřecí burger

kategorie // Hamburger
08-23-170

Kuřecí burger
Kuřecí burger

Ingredience: 300 g kuřecích prsíček, slunečnicový olej, sůl, rajský protlak, celozrnná bulka, máslo, čerstvá petrželka, čerstvá bazalka, salátová okurka, rajčata, šalotka, chilli omáčka, česnek, rajčata, mletý pepř

 

 

Postup: Tento recept bude velmi jednoduchý, takže ho zvládne určitě každý. Jako první si nachystáme maso. Kuřecí prsíčka si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Osolíme a obalíme v rajském protlaku. Gril potřeme slunečnicovým olejem a položíme na něj kuřecí prsíčka a grilujeme zlehka ze všech stran. Zatím si vezmeme celozrnnou bulku a rozkrojíme jí a dvě poloviny. V misce si smícháme máslo a najemno nasekanou petrželku. Tímto ochuceným máslem potřeme obě poloviny. Na spodní polovinu položíme jako první natrhanou bazalku, hotové maso, které si vyndáme z grilu, položíme na bazalku, na to na kolečka nakrájenou salátovou okurku, na kolečka nakrájená rajčata a na kolečka nakrájenou šalotku – samozřejmě všechna zelenina je omytá pod tekoucí vodou a osušená, no a na závěr přiklopíme druhou polovinou bulky. A kuřecí burger je hotový. Ještě si nachystáme dip. Smícháme chilli omáčku, sůl, česnek, najemno nasekaná rajčata a mletý pepř. Důkladně promícháme a můžeme podávat ke kuřecímu burgeru. Samozřejmě kdo si k tomuto burgeru nechce dát tento dip, tak pochopitelně nemusí, případně si může místo chilli omáčky dát nějakou sladkou přísadu.

 

 

Vhodná příloha: dipy

Sledujte náš Facebook