Kuřecí prsa na salátu z dušených paprik a žampionů na víně
Kuřecí prsa na salátu z dušených paprik a žampionů na víně

Ingredience: 4 kuřecí prsa o váze cca. 200g, 6 menších žampionů, 2 červené papriky, 2 zelené papriky, 1 žlutá paprika, 100ml bílého vína, sůl, pepř, grilovací koření, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 30g másla, olej na marinádu

 

Postup: Kuřecí prsa necháme vcelku, pouze odblaníme a omyjeme pod tekoucí vodou. Osušená prsa přelijeme marinádou ze soli, pepře, grilovacího koření a oleje. Pak je necháme uležet 3 hodiny na chladném místě. Na gril si vložíme rozpálit grilovací pánev, na které necháme rozpustit máslo. Na máslo vložíme najemno nakrájenou cibulku a plátky česneku a necháme restovat než cibule zesklovatí. Pak přidáme plátky žampionů a na nudličky nakrájené papriky. Restujeme 5 minut a pak zalijeme bílým vínem. V tu chvíli vložíme na rozpálený gril také kuřecí prsa, která grilujeme 4-5 minut z každé strany. Po celou dobu grilování necháme dusit i papriky s žampiony. Na talíř nejprve dáme podušené žampiony s paprikami a přes ně položíme kuřecí prso.

 

Vhodná příloha: čerstvé pečivo

 

 

© pilipphoto – Fotolia.com

Sledujte náš Facebook