Kuřecí prsa špikovaná uzeným sýrem a rozmarýnem
Kuřecí prsa špikovaná uzeným sýrem a rozmarýnem

Ingredience: 4 menší kuřecí prsa vcelku, 100g uzeného sýra, 4 stonky rozmarýnu, 8 lístků bazalky, 100ml bílého vína, sůl, pepř, domácí grilovací koření, olivový olej

 

Postup: Kuřecí prsa si očistíme od blan, omyjeme a osušíme. Uzený sýr si nakrájíme na hranolky. Pomocí špikovací jehly prošpikujeme každé prso dvěma nebo třemi kousky sýru a také jedním stonkem rozmarýnu. Do misky si rozmícháme olivový olej s grilovacím kořením, solí, pepřem, lístky bazalky a bílým vínem. Do této směsi vložíme kuřecí prsa a necháme marinovat 3 hodiny v chladu. Pak maso vyndáme z marinády, osušíme a můžeme vkládat na rozpálený gril. Z každé strany grilujeme prsa po dobu čtyř minut a v průběhu grilování potíráme marinádou.

 

Vhodná příloha: zeleninový salát

 

 

© B. and E. Dudzinscy – Fotolia.com

Sledujte náš Facebook