Kuřecí prsa vcelku špikovaná slaninou s grilovanými vinnými houbami
Kuřecí prsa vcelku špikovaná slaninou s grilovanými vinnými houbami

Ingredience: 2 velká kuřecí prsa (cca 350g jedno), 100g uzené slaniny, 400g větších hub, 100ml suchého bílého vína, 2 lžíce sterilovaných brusinek, špetka rozmarýnu, sůl, pepř, olej

 

Postup: Kuřecí prsa jen omyjeme, osušíme a necháme vcelku. Pomocí špikovacího nože každé prso prošpikujeme třemi kousky uzené slaniny.  Z obou stran prsa potřeme solí, opepříme a vložíme do misky. Tam přidáme také nasekaný rozmarýn, brusinky a zakápneme olejem. Důkladně potřeme celá prsa a necháme 3 hodiny v chladu. Větší houby si nakrájíme na plátky, menší necháme celé hlavy a nožičky. Dáme do misky a zalijeme bílým vínem. Necháme uležet v chladu společně s masem. Kuřecí maso vyndáme z marinády a vložíme na rozpálený gril. Z obou stran maso grilujeme 6 minut. když maso otočíme, vložíme na gril také houby, kterým stačí 3 minuty z každé strany. Před podáváním maso rozkrájíme na plátky a položíme na podklad z hub.

 

Vhodná příloha: grilované brambory, pečivo

 

 

© circleps – Fotolia.com

Sledujte náš Facebook