Kuřecí prsíčka marinovaná v ostřejším dýňovo-rajčatovém pyré
Kuřecí prsíčka marinovaná v ostřejším dýňovo-rajčatovém pyré

Ingredience: 800 g kuřecích prsou, 4 větší rajčata, ½ menší dýně, sůl, pepř, 10 lístků bazalky, 2 chilli papričky, 2 šalotky, 25g másla,

 

Postup: Ze všeho nejdříve si připravíme dýňovo-rajčatové pyré. Polovinu menší dýně oloupeme a dáme vařit do dostatečného množství vody na 40 minut. Ve stejné vodě si necháme spařit rajčata, která oloupeme. Mezitím si na pánvi rozpustíme máslo, na kterém orestujeme najemno nakrájené šalotky. Zcezenou dýni nakrájíme na kostičky a vložíme k šalotce, stejně, jako nakrájená rajčata. Podlijeme trochou vody, přidáme sůl a pepř, nakrájené chilli papričky, lístky bazalky a necháme dusit. Vše pak rozmělníme tyčovým mixerem. Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky, osolíme a opepříme z obou stran, vložíme do misky a zalijeme pyré. Vše promícháme a necháme 3 hodiny marinovat. Pak plátky vyndáváme a vkládáme na rozpálený gril. Zbylé pyré ohřejeme v pánvi na grilu a přelijeme s ním plátky na talíři.

 

Vhodná příloha: zeleninový salát, hranolky

Sledujte náš Facebook