Kuřecí prsíčka s bramborovými plátky a salátem
Kuřecí prsíčka s bramborovými plátky a salátem

Ingredience: 300 g kuřecího masa, slunečnicový olej, sůl, mletá sladká paprika, kari koření, bílý jogurt, brambory, zelenina dle vlastního výběru – mrkev, rajčata, řapíkatý celer, ředkvičky, hlávkový salát, rajčata, cibule, ocet, voda, cukr, smetana ke šlehání 33 %, bylinka na ozdobu

 

 

Postup: Na tento recept nemusí být jenom kuřecí prsíčka, klidně se může použít i jiná část z kuřecího. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si tuto marinádu – slunečnicový olej, sůl, mletá sladká paprika, kari koření a bílý jogurt. V této směsi necháme maso tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si rozpálíme gril, maso vyndáme z marinády a vkládáme, přičemž grilujeme zprudka ze všech stran. Hotové si přendáme na talíř a půjdeme k přílohám. Brambory si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme je na tenké plátky. Měla by to být opravdu, až dá se říct průsvitná kolečka. Osolíme a dáváme na pánev s rozpáleným olejem, kde opečeme po obou stranách. Hotové si přendáme ke kuřecímu masu. A ještě tu máme salát. Je v podstatě jedno, jakou zeleninu na něj člověk použije, tohle je jen nástřel. Všechnu zeleninu si oloupeme, pokud to jde, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme ji na menší kousky a dáme do misky. Přidáme sůl, ocet, vodu, cukr, smetanu ke šlehání a olej. Důkladně promícháme a přidáme k masu. Vše ještě můžeme dozdobit zelenou bylinkou.

 

 

Vhodná příloha: brambory, saláty

Sledujte náš Facebook