Kuřecí prsíčka s houbami a rozmarýnem
Kuřecí prsíčka s houbami a rozmarýnem

Ingredience: 300 g kuřecích prsíček, sůl, olivový olej, citrón, sušený rozmarýn, kukuřice, česnekové grilovací koření, sterilované houby, máslo, kuřecí vývar – ne z bujónu, ocet, cukr, smetana ke šlehání 33 %

 

Postup: Kuřecí prsíčka budou tentokrát v jednoduché marinádě, ale doplněné houbovou přílohou. Tak začneme. Kuřecí prsíčka si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si marinádu z olivového oleje, soli, sušeného rozmarýnu a citrónové šťávy. Jelikož se jedná o slabou marinádu, kuřecí prsíčka v ní necháme 2 dny – 48 hodin. Když uplyne tato lhůta, maso vyndáme z marinády a vkládáme na rozpálený gril, kde zprudka grilujeme. Hotové si vytáhneme na talíř a připravíme si první přílohu. Kukuřici si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme ji na menší kousky, pokud možno. Potřeme ji olivovým olejem a posypeme česnekovým grilovacím kořením. Dám zprudka ogrilovat. Hotové přidáme k masu. A nyní už k omáčce. Použijeme houby z plechovky. Scedíme je a dáme podusit na pánvi na rozpuštěném másle. Přidáme k nim vývar, nejlépe kuřecí – ne z kostky. Přidáme sůl, ocet a cukr. Nakonec vmícháme smetanu ke šlehání, promícháme a sundáme. Hotovou omáčku si nandáme k prsíčkům a kukuřici a můžeme podávat. Jedná se o poměrně snadný recept, jen pozor u omáčky – smetana se velmi ráda srazí, takže je lépe ji dávat nakonec a hned sundat z ohně. Kdo chce, může si sehnat i čerstvé žampiony a ogrilovat si je potřené olejem a posypané solí, nakrájené na plátky – jako ozdobu.

 

Vhodná příloha: brambory, rýže, omáčky

Sledujte náš Facebook