Ingredience: 4 kuřecí prsní řízky, 200g čerstvých nebo sušených hříbků, 50g másla, 4 stroužky česneku, 1 šalotka, 3 rohlíky, 100 ml mléka, 1 hrst velkolisté petržele, 1 lžička mletého kmínu, sůl, pepř grilovací koření, olej, snítka rozmarýnu

 

Postup:

Kuřecí prso plněné houbovou nádivkou
Kuřecí prso plněné houbovou nádivkou

Mezitím si namočíme na nádivku rohlíky do mléka. Namočené rohlíky pak smícháme se směsí z pánve a přidáme nasekanou petržel a 1 vejce. Promícháme. Do misky si připravíme marinádu. Marinádu připravíme spojením oleje, grilovacího koření, soli, pepře a poloviny množství nasekaného rozmarýnu. Vše důkladně promícháme a necháme uležet v chladu 2 hodiny. Prsa rozložíme na prkénko, vytvoříme v nich kapsu a plníme nádivkou. Otvor zajistíme špejlemi, aby se neotevřel. Pak každou kuřecí kapsu ještě zabalíme do alobalu a vložíme na gril. Necháme v alobalu grilovat 20 minut a pak alobal sundáme a plátky vložíme zpět. Maso již bude zatažené, takže se závitky nerozdělají, ani když provázek ohoří. Bez alobalu necháme grilovat ještě 10 minut a potíráme maso zbylou marinádou.

 

Vhodná příloha: dušená zelenina

Sledujte náš Facebook