Kuřecí steak s chutí anýzu
Kuřecí steak s chutí anýzu

Ingredience: 4 kuřecí prsní řízky, 4 lžičky kurkumy, 1 lžička anýzu, lžička drceného koriandru, 3 stroužky česneku, 1 lžička drceného zázvoru, sůl, pepř, olej

 

Postup: Kuřecí maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak osolíme a opepříme z obou stran. Česnek utřeme se zázvorem na pastu. V hmoždíři si rozdrtíme anýz a přidáme koriandr a kurkumu. Smícháme do směsi a přidáme olej. Kuřecí prsa potřeme pastou z česneku a zázvoru a potřeme také směsí koření v oleji. Na chladném místě necháme uležet alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc. Druhý den maso vkládáme na rozpálený gril, kdy grilujeme 5 minut z každé strany. Při grilování můžeme maso potírat zbylou směsí.

 

Vhodná příloha: grilovaná brambora v alobalu

Sledujte náš Facebook