Kuřecí stehna na bryndze
Kuřecí stehna na bryndze

Ingredience: 300 g kuřecích stehen, olivový olej, sůl, plnotučná hořčice, bryndza, máslo, hermelín, pažitka, mletá sladká paprika, petrželka

 

 

Postup: Bryndza je surovina, která byla dříve hojně využívaná, co se týká halušek. Dneska to bude v marinádě. Kuřecí stehna si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu – olivový olej, sůl, plnotučná hořčice a bryndza. Marináda se musí dobře rozmíchat, protože bryndza je tužší a tak je třeba trochu rozmíchat. V této směsi necháme kuřecí stehna přes noc. Další den si rozpálíme gril, maso vyndáme z marinády, vložíme na gril a grilujeme zprudka ze všech stran. Hotové si vyndáme na talíře a přichystáme si přílohu. Bude se jednat o sýrové koule. Vezmeme si kastrůlek a rozpálíme si máslo a dáme na něj nastrouhaný hermelín nebo jiný plesnivý sýr, necháme rozpustit, osolíme, přidáme nasekanou pažitku a mletou sladkou papriku, promícháme, osmahneme a dáme dolů z ohně. Tuto směs uložíme do ledničky minimálně na hodinu až dvě. Z vychladlé směsi uděláme koule, které ještě obalíme v jemně nasekané petrželce. Podáváme k už připraveným grilovaným kuřecím stehnům. Pokud někdo nesnáší plesnivý sýr, může si ho vyměnit za jakýkoliv tvrdý, jenom by to neměl být tavený.

 

 

Vhodná příloha: sýry, saláty

Sledujte náš Facebook