Kuřecí stehna na másle

kategorie // Drůbež
08-28-170

Kuřecí stehna na másle
Kuřecí stehna na másle

Ingredience: 300 g kuřecích stehen, slunečnicový olej, sůl, mletá sladká paprika, rajský protlak, plnotučná hořčice, citrón, máslo, větvička rozmarýnu, lilky, rajčata, mletý pepř, tavený sýr, mléko, tvrdý sýr

Postup: Grilovaná kuřecí stehna se budou tentokrát máčet tzv. nadvakrát. Maso si tedy omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Rozpustíme si na ohni máslo a necháme vychladnout. Kuřecí stehna namočíme do vychladlého másla na hodinu. Připravíme si druhou směs – slunečnicový olej, sůl, mletá sladká paprika, rajský protlak, plnotučná hořčice a citrónová šťáva. V této směsi necháme vytažené maso z másla přes celou noc. Další den si rozpálíme gril a stehna vytažená z marinády grilujeme zprudka ze všech stran. Hotová stehna si vyndáme na talíř a ozdobíme větvičkou rozmarýnu. Půjdeme k příloze. Lilky a rajčata si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Lilky podélně rozpůlíme, vydlabeme lžící a dužinu jemně nasekáme. Lilky osolíme a necháme zhruba půl hodiny odstát. Potom vymačkáme tekutinu, kterou pustily a znovu opláchneme nebo otřeme ubrouskem. Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme, nakrájíme na kostičky a smícháme s nakrájeným lilkem. Osolíme, opepříme a smícháme s natrhaným rozmarýnem. Důkladně promícháme. Pekáč si vymastíme olejem a poklademe lilky. Naplníme je připravenou zeleninovou směsí. Do misky si smícháme tavený sýr, mléko a nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr. Touto směsí posypeme naplněné lilky. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a zapékáme okolo 20 minut. Na talíři pak můžeme ještě ozdobit rozmarýnem.

Vhodná příloha: zelenina

Sledujte náš Facebook