Kuřecí stehna v alobalu s karamelizovanými vlašskými ořechy
Kuřecí stehna v alobalu s karamelizovanými vlašskými ořechy

Ingredience: 4 kuřecí stehna, 150g vlašských ořechů, 3 lžičky lučního medu, 3 lžičky třtinového cukru, sůl, pepř, lžička chilli, 4 snítky rozmarýnu, 8 lístků bazalky, 1 lžička kari, 60g másla

 

Postup: Kuřecí stehna řádně očistíme a posolíme ze všech stran. Do připravené misky si dáme med, do kterého přidáme nadrcené vlašské ořechy, cukr, kari, chilli a promícháme. Do této směsi namočíme jádra vlašských ořechů a necháme marinovat 1 hodinu. Pak si připravíme pláty alobalu, na které vložíme kuřecí stehna a ořechů. Ke každému kuřecímu stehnu přidáme ještě 15g másla, snítku rozmarýnu a 2 lístky bazalky. Pak celý obsah pečlivě zabalíme do alobalu a vložíme na rozpálený gril. Grilujeme 35 minut. Při servírování pouze přendáme obsah z alobalu na talíř.

 

Vhodná příloha: pečené brambory v alobalu

Sledujte náš Facebook