Kynuté indické placky se sýrem Gouda
Kynuté indické placky se sýrem Gouda

Ingredience: ¾ hrnku vlažného mléka, 3 hrnky hladké mouky, lžička prášku do pečiva, lžička sušeného droždí, lžička cukru, lžička soli, 12 plátků sýru Gouda

 

Postup: Do větší misky prosejeme hladkou mouku, kterou smícháme s cukrem, droždím, práškem do pečiva a solí. Po důkladném promíchání nalijeme také mléko. Ideálně rukama vypracujeme v hladké těsto a necháme 2 hodiny kynout na teplém místě (na topení, v troubě, pod peřinou). Po dvou hodinách těsto znovu zpracujeme, aby bylo hladké. Ideálně rukama pomazanýma olejem. Z těsta následně připravíme 8 stejně velkých kuliček těsta, které rozválíme na plátky o síle 1cm. Plátky jemně pomoučíme a můžeme vkládat na gril. Na grilu necháme 2-3 minuty z každé strany, až začne těsto zlátnout. Po prvním otočení vložíme na vrchní stranu sýr Gouda.

 

Teno pokrm se skvěle hodí jako příloha k masitým pokrmům s omáčkou

Sledujte náš Facebook