Ledvinové ražniči

kategorie // Vnitřnosti
06-13-110

600 g vepřových nebo telecích ledvinek, mletý pepř, sůl, 2 lžíce oleje, 100 g slaniny, 4 lžíce krájené cibule.

Ledvinky rozpůlíme a po vyříznutí močovodů opláchneme v horké vodě, osušíme utěrkou a nakrájíme na menší kousky. Okořeníme mletým pepřem a pokapeme olejem. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka. Střídavě napichujeme na kovovou jehlu připravené ledvinky, slaninu a cibuli. Připravené ražniči srovnáme na grilovací rošt a po každé straně grilujeme 3 minuty. Hotové ražniči osolíme.

Příloha: bramborová kaše, hořčicová omáčka.

Doba přípravy: 30 minut.

Sledujte náš Facebook