Baked hot eggplantIngredience: 4 lilky, kostku másla(125g), 1 lžičku dlouholisté petrželky, 1 lžičku pažitky, 1 lžičku rozmarýnu, 2 lístky bazalky, špetku tymiánu, 1 lžička kopru, sůl, pepř

 

Postup: Nejprve si připravíme bylinkové máslo, aby stihlo dostatečně ztuhnout. Den předem vyndáme máslo z ledničky, aby bylo povolené a dobře se s ním pracovalo. Do druhé misky si nasekáme všechny připravené druhy bylinek a důkladně promícháme. Smícháme máslo s bylinkami a přidáme sůl a pepř. Pak máslo z misky vyklopíme na potravinářskou folii a vytvarujeme do válečků a na konci zavážeme. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout. Lilek rozdělíme na poloviny, které neloupeme. Vnitřní část lilku nakrájíme hlubšími zářezy do tvaru šachovnice. Vložíme na rozpálený gril nejprve vnitřní stranou dolů. Necháme 1 minutu, aby se strana nahřála a pak otočíme. Když je lilek otočený, vkládáme na nakrájenou část kolečka bylinkového másla. Ta se rozpustí za cca 2 minuty, pak lilek opět otočíme a celý postup opakujeme znovu.

 

Vhodná příloha: celozrnná bageta

 

© joanna wnuk – Fotolia.com

Sledujte náš Facebook