Marinovaný jehněčí špíz
Marinovaný jehněčí špíz

Ingredience: 300 g jehněčího masa, sůl, olivový olej, plnotučná hořčice, citrón, česnek, chilli koření, zázvor, salátová okurka, bílý jogurt, česnek, pažitka

 

Postup: Jehněčí maso má specifickou chuť a vůni, které se velmi těžce zbavuje. Jedná se o mléčné aroma, čemuž se není co divit, vzhledem k tomu, z jakého zvířete pochází. Dá se však trochu zmírnit díky marinádě. Jehněčí maso si omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Nyní jsou dvě možnosti – buď ho budeme klasicky vkládat do marinády, nebo ho nejdřív dáme na jehly a takto připravené půjdou do marinády – záleží na každém, jak si usmyslí. Tentokrát to zde uděláme prvním způsobem. Na marinádu potřebujeme olivový olej, sůl, plnotučnou hořčici, citrónovou šťávu, česnek, chilli koření a zázvor. Maso necháme ve směsi přes noc. Další den ho vytáhneme a napícháme na jehly. Dáme na rozpálený gril, kde zprudka grilujeme. Hotové špízy si vytáhneme na talíře a nachystáme si přílohu. Salátovou okurku si omyjeme pod tekoucí vodou, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Smícháme s bílým jogurtem, česnekem, olejem a citrónovou šťávou. Přidáme nasekanou pažitku a osolíme. Vše dobře promícháme a ještě dáme vychladit do lednice tak na půl hodiny. Kdo nechce olej do této studené omáčky, nemusí si ho tam dávat. Podáváme k připraveným špízům.

 

Vhodná příloha: saláty, zelenina, omáčky, pečivo

Sledujte náš Facebook