Medová kýta grilovaná v alobalu s bramborami a hruškami
Medová kýta grilovaná v alobalu s bramborami a hruškami

Ingredience: 800g vepřové kýty, 2 čerstvé hrušky, 4 velké brambory, 50g piniových ořechů, domácí grilovací koření, sůl, pepř, olej na marinádu, 4 lžíce medu, 100g másla, lžička nasekané pažitky

 

Postup: Vepřovou kýtu odblaníme a nakrájíme na 4 stejné pláty. Plátky naklepeme a vložíme do misky, dochutíme grilovacím kořením, solí, pepřem a zakápneme olejem. Uložíme do chladu, kde necháme uležet do druhého dne. Druhý den oloupeme brambory a nakrájíme na plátky. Hrušky oloupeme, odstraníme jádřinec, rozkrojíme na půlky a nakrájíme na plátky. Maso vyjmeme z marinády, potřeme medem a posypeme nadrcenými piniovými ořechy. Do alobalu připravíme vždy jednu porci pokrmu. Nejprve vložíme maso, pak přidáme jablko a bramboru. Ke každé porci přidáme 25g másla a nasekanou pažitku, zabalíme do alobalu a vložíme na gril. Pozor na roztržení alobalu, aby šťáva neunikala. Celý měšec grilujeme 50 minut na mírném ohni. Před podáváním vyjmeme pokrm z alobalu a nazdobíme na talíř. Zajímavý tip na kýtu jsme našli na zabijačkovém webu – pro zamyšlení …

 

Vhodná příloha: příloha je součástí pokrmu

Sledujte náš Facebook