Medový vepřový steak s jablky a mandlemi v alobalu
Medový vepřový steak s jablky a mandlemi v alobalu

Ingredience: 800g vepřové kýty, 2 jablka Golden, 50g loupaných spařených mandlí, 3 lžíce medu, domácí grilovací koření, sůl, pepř, olej na marinádu, 100g másla, lžička nasekané pažitky

 

Postup: Vepřovou kýtu zbavíme povrchových blan, nakrájíme na plátky a naklepeme hřbetem pěsti. Vložíme plátky do misky, dochutíme medem, grilovacím kořením, solí, pepřem a zakápneme olejem. Vše necháme uležet 3 hodiny v chladu. Z jablek odstraníme jádřinec, rozkrojíme na půlky a nakrájíme na kousky. Do alobalu připravíme vždy jednu porci pokrmu. Nejprve vložíme maso, pak přidáme jablko, bramboru a množství mandlí. Nakonec ještě přidáme máslo a nasekanou pažitku, zabalíme do alobalu a vložíme na gril. Celý měšec grilujeme 50 minut na mírném ohni. Před podáváním vyjmeme pokrm z alobalu a aranžujeme na talíř. Dáváme si pozor, aby nám z alobalu nevytekla šťáva. Tou přeléváme celý pokrm.

 

Vhodná příloha: bez přílohy

Sledujte náš Facebook