cutletsIngredience: 250g mletého telecího masa, 250g mletého vepřového masa, 1 velká mrkev, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 jarní cibulka, 3 stroužky česneku, 2 lžičky mletého kmínu, sůl, pepř, 2 vejce, strouhanka dle potřeby

 

Postup: Do misky si vložíme oba druhy masa. Mrkev nastrouháme najemno a také přidáme k masu. Poté k masu přidáme ještě nasekanou petržel, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř, kmín a strouhanku. Celou směs důkladně promícháme a necháme uležet v chladu 1,5 hodiny. Poté maso vyjmeme a tvarujeme bochánky o velikosti dlaně. Ruce si namáčíme ve vodě, aby se nám maso nelepilo na dlaně a bochánky byly úhledné. Vkládáme na rozpálený gril a grilujeme 4-5 minut z každé strany. Kdo má chuť, může si pak vyzkoušet část masa negrilovat –  viz recept na originální tatarský biftek – a dát si mleté maso zasyrova. Když si odmyslíte, že jíte tepelně neupravené maso, budete překvapeni zajímavou chutí masa.

© tycoon101 – Fotolia.com

Vhodná příloha: šťouchané brambory s cibulkou, bramborová kaše

Sledujte náš Facebook