Mleté hovězí na špejli s čerstvými bylinkami a grilovaným česnekem
Mleté hovězí na špejli s čerstvými bylinkami a grilovaným česnekem

Ingredience: 800g zadního hovězího masa, 3 šalotky, 2 hlavičky česneku a 4 stroužky, kmín, sůl, čerstvý tymián, čerstvý rozmarýn, pepř, 2 vejce, olej na potření

 

Postup: Hovězí maso nameleme do větší misky najemno. Do hmoždíře si dáme pepře, sůl, kmín a nasekaný tymián s kmínem. Všechny bylinky a koření v hmoždíři rozdrtíme společně a okořeníme touto směsí maso. Do masa také najemno nakrájíme šalotky a přidáme česnek utřený se solí. Vše důkladně promícháme a ochutnáme. Když je směs masa chuťově vyvážená, přidáme do ní vejce, znovu promícháme, misku přikryjeme a necháme 4 hodiny uležet na chladném místě, aby se chutě propojily. Pak směsí masa obalujeme špejle namočené ve vodě nebo kovové grilovací jehly, řádně ke špejli přimáčkneme a vytvoříme tvar válce. Po obvodu maso potřeme olejem a vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme 8-10 minut a pravidelně maso otáčíme. Mezitím si připravíme česnek. Hlavičky česneku podélně rozkrojíme v půli a rozkrojenou stranu potřeme také olejem a dáme na gril po dobu 5 minut. Podáváme společně.

 

Vhodná příloha: čerstvé pečivo, zeleninový salát

Sledujte náš Facebook