Mleté vepřové maso na špejli ochucené brusinkami
Mleté vepřové maso na špejli ochucené brusinkami

Ingredience: 800g vepřového masa, 1cibule, 4 stroužky česneku, 1 hrst hladkolisté petrželky, 2 vejce, hrst strouhanky, 1 chilli paprička, 8 sterilovaných brusinek, sůl, pepř, 1 rohlík

 

Postup: Vepřové maso si rozkrájíme na menší kousky a nameleme na jemném mlýnku. Společně v mlýnku umeleme také cibuli a česnek. Nakonec nameleme ještě 1 rohlík.  Použít můžete i klasický recept na mleté maso z webu o zpracování vepřového masa. Směs masa okořeníme nasekanou petrželkou, solí a pepřem a nasekanou chilli papričkou. Sterilované brusinky scedíme, nakrájíme na malé kousky a také přidáme k masu. Vše důkladně zamícháme a necháme přes noc uležet v chladu. Druhý den maso vyndáme, přidáme do něho 2 vejce a strouhanku na zahuštění. Maso pak následně omotáme kolem namočené špejle do tvaru párku. Na konci musí být špejle alespoň 2cm volná, aby se maso dalo uchopit. Vložíme na gril a grilujeme 10 minut za občasného otáčení.

 

Vhodná příloha: zeleninový salát

Sledujte náš Facebook