1 balíček malých piškotů, 3 lžíce libovolného ovocného likéru (banánového, třešňového, broskvového), máslo, 5 vyzrálých banánů, 1 plná lžička maraskina, 4 vejce, 3 lžíce cukru, šťáva z 1 citrónu, 1 sklenička (2 cl) ovocného likéru (stejného druhu jako k navlhčení piškotů), lžička cukru

Piškoty pokapeme 3 lžícemi likéru. Takto upravenými piškoty vyložíme dobře vymaštěnou ohnivzdornou formu. Piškoty na okraji formy svisle vedle sebe „utěsníme“. Kousky banánů, maraskino, 3 lžíce cukru, citrónovou šťávu a žloutky rozmixujeme ručním šlehačem do stavu tužší pěny; banány lze i propasírovat přes síto se středními „oky“. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh. Vzniklou pěnu přidáme na vrstvu piškotů ve formě. Pečeme 20 – 30 minut v předehřáté troubě – podle tloušťky formy – při střední teplotě. Správná barva hotového nákypu je zlatohnědá. Flambovací likér musíme velmi dobře prohřát, než jej nalijeme na ještě teplý nákyp. Zapálíme. Do pomalu zhasínajících plamenů přidáme asi lžičku cukru; plameny tím poněkud „oživnou“ a vydrží o chvilku déle.

Doba přípravy: 50 min.

Sledujte náš Facebook