Ostré rizoto v grilované paprice
Ostré rizoto v grilované paprice

Ingredience: 4 velké červené papriky, 150g rýže, 2 cibule, 100g mletého vepřového masa, 2 ostřejší klobásy, 6 stroužků česneku, chilli papričky podle chuti, sůl, pepř, olej, 5 lžic kečupu, hrst rozmarýnu, 5 rajčat, 100 g sterilované kukuřice

 

Postup: rýži důkladně propláchneme pod proudem vody a necháme okapat. Na rozpálený gril si dáme grilovací pánev, na které rozpálíme olej. Na oleji necháme orestovat cibuli nakrájenou na půlkolečka a plátky česneku. Mleté maso vložíme do misky, osolíme, opepříme a přidáme nasekaný koriandr. Dáme na gril společně s klobáskami nakrájenými na kolečka. Vše pak zalijeme vodou a přidáme na kostky nakrájená a oloupaná rajčata, sůl, pepř a chilli papričky. Do směsi dáme uvařit i rýži. Podle potřeby můžeme vodu přilévat. U paprik odřízneme vrch a z vnitřního prostoru odstraníme semena. Papriky naplníme rizotem, opět přiklopíme, zabalíme do alobalu a vložíme na gril. Grilujeme 6 minut v alobalu a pak 1 minutu bez alobalu.

 

Vhodná příloha: pečivo nebo bez přílohy

Sledujte náš Facebook