Pálivé vepřové

kategorie // Vepřové maso
08-08-170

Pálivé vepřové
Pálivé vepřové

Ingredience: 300 g vepřového masa, olivový olej, sůl, pepř, mletá pálivá paprika, chilli omáčka, křenová pasta, bílý rum, lilek, cibule, červené a žluté papriky, slunečnicový olej, ocet, česnek, tymián, bobkový list

 

 

Postup: V tomto receptu bude vepřové maso na hodně pálivý způsob, ale nebude se jednat o tzv. povalování v marinádě. Vepřové maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si směs, kterou budeme maso na grilu potírat. Smícháme olivový olej, sůl, pepř, mletou pálivou papriku, chilli omáčku, křenovou pastu a bílý rum. Tuto směs promícháme a necháme ji hodinu odležet. Nyní si rozpálíme gril. Maso si potřeme olivovým olejem a vkládáme ho na rozpálený gril. Grilujeme zlehka z obou stran. Během procesu grilování maso potíráme ze všech stran připravenou odleželou směsí. Hotové maso si vyndáme na talíř a přichystáme si přílohu. Všechnu zeleninu si očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Lilky a papriky si nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka, přidáme sůl, slunečnicový olej, ocet, prolisovaný česnek, tymián a bobkový list. Všechno spolu promícháme a dáme do pekáčku a do trouby. Hotovou zeleninovou přílohu si vyndáme z trouby a podáváme k připravenému masu. Pokud někdo například nemusí lilek, místo něho se dá dát třeba mrkev, která se nahrubo nastrouhá nebo klidně i jiná zelenina podle vlastního výběru.

 

 

Vhodná příloha: zelenina

Sledujte náš Facebook