Panenka v indické marinádě z kurkumy
Panenka v indické marinádě z kurkumy

Ingredience: 4 kusy vepřové panenky o váze 200g, 1 pomeranč, 1 lžíce kurkumy, 3 lžíce plnotučné hořčice, špetka koření Garam Masala, špetka anýzu, špetka koriandru, sušený zázvor, 3 stroužky česneku, 1 chilli paprička, špetka olivového oleje, sůl, pepř, 2 snítky rozmarýnu

 

Postup: Vepřovou panenku opláchneme a osušíme. Ze všech stran osolíme a opepříme. Do misky si smícháme kurkumu, koriandr, koření garam Masala, drcený anýz, nastrouhaný sušený zázvor utřený s česnekem, rozmarýn, hořčici a olej. Důkladně promícháme, aby se všechny chutě a ingredience spojily. Marinádou potíráme panenku, kterou vložíme do misky a v chladném místě necháme přes noc marinovat. Druhý den panenku dáme na rozpálený gril, kde ji grilujeme za občasného otáčení 8-10 minut. Při grilování maso potíráme zbylou marinádou z misky. Panenku servírujeme rozkrojenou, aby vyniklo správné propečení masa.

Jinak další luxusní recept na vepřovou panenku – prý nejlepší … 🙂

 

Vhodná příloha: pečené brambory v alobalu

Sledujte náš Facebook