Pikantní bůček v medovém karamelu
Pikantní bůček v medovém karamelu

Ingredience: 800g vepřového bůčku, 100g medu, sůl, pepř, domácí grilovací koření, chilli, 4 stroužky česneku, trocha oleje

 

Postup: Vepřový bůček pro tento recept je nejvhodnější středně prorostlý – s vyrovnaným poměrem masa a sádla. Z bůčku odstraníme kůži a nakrájíme maso na 8 rovnoměrných plátků, které z obou stran osolíme a opepříme. Do malé misky si dáme špetku oleje, do kterého utřeme prolisovaný česnek s chilli. Pak potřeme směsí oleje i plátky masa, které necháme přes noc uležet v chladu. Maso pak vkládáme na rozpálený gril a grilujeme přibližně 4 minuty z obou stran, až bude maso křupavé a sádlo se zatáhne. V tuto chvíli plátky masa sundáme z grilu a z obou stran potřeme medem. Na 1 minutu z každé strany pak plátky znovu vložíme na gril a počkáme, až se vytvoří karamelová krusta. Pak servírujeme.

Další viz web o zabijačkaách a jejich pečený bůček

 

Vhodná příloha: rozpékané pečivo s bylinkovým máslem

 

Sledujte náš Facebook