Pivní vepřový burger
Pivní vepřový burger

Ingredience:  4 bulky, 700g vepřové pleci, 100 ml dvanáctistupňového piva, 1 hrst strouhanky, 1 červená cibule, 4 stroužky česneku, lžička kari, 4 snítky rozmarýnu, 16 plátků anglické slaniny, sůl, pepř, 4 plátky kadeřavého salátu, 4 lžíce kečupu (raději ostrého), 4 lžíce majonézy, 1 bílá cibule

 

Postup: vepřové maso si nameleme najemno do misky, kam přidáme také najemno nakrájenou červenou cibuli a utřené stroužky česneku. Přidáme nasekaný rozmarýn, kari sůl a pepř. Vše nejprve důkladně promícháme s kořením a pak zalijeme pivem. Opět promícháme a necháme 4 hodiny uležet v chladu. Pak vyjmeme maso z chladu a přidáme do něho hrst strouhanky na zpevnění. Z masa vytvarujeme 4 placky, potřeme olejem a vkládáme na gril. Grilujeme 4-5 minut z obou stran. Na gril vložíme také plátky slaniny, kterým stačí 2 minuty z každé strany a necháme 1 minutu opéct na grilu také rozpůlené bulky. Spodní část bulky po vyjmutí z grilu potřeme kečupem a vložíme maso. Na maso poklademe kolečka bílé cibule a plátky slaniny. Na slaninu kadeřavý salát a než vše přiklopíme vrchní bulkou, tak bulku potřeme majonézou.

Inspirování receptem na hovězí burger s bbq omáčkou

Sledujte náš Facebook