Poctivé domácí maso na hamburger
Poctivé domácí maso na hamburger

Ingredience: 800g hovězího masa s minimem blan (kýta, plec), 1 větší cibule, 2 šalotky, 4 stroužky česneku, 2 snítky rozmarýnu, 1 snítka tymiánu, 1 lžička worcesterové omáčky, 2 vejce, hrst petrželky, sůl, pepř

 

Postup: Maso si nakrájíme na tak velké kousky, aby se nám pohodlně vešly do mlýnku. Kvalita hovězího masa je pro hamburgery nejdůležitější. Proto se ještě při procesu krájení snažte odřezat co největší množství blan z masa. Čím čistější bude maso, tím více to oceníte při jeho konzumaci. Po namletí vložíme maso do misky a přidáme najemno nasekané šalotky, cibulku i stroužky česneku. Do masa přidáme také nasekané bylinky (tymián, rozmarým, pažitka). Vše osolíme, opepříme, přidáme worcesterovou omáčku, vejce a důkladně promícháme. Pro zvýraznění chuti je vhodné nechat maso 2 hodiny v chladu. Pak maso vyndáme a tvarujeme placky s výškou 2cm. Je vhodné, aby průměr masa při vkládání na gril byl asi o 2cm větší, než je průměr housky. Maso po stranách zmenší svůj objem při grilování. Grilujeme 4-5 minut z každé strany. A vkládáme do hamburgerů.

 

Vhodná příloha: cokoliv máte do hamburgerů rádi

Sledujte náš Facebook