Roasted gilthead fishIngredience: 4 menší pražmy, 200g listového špenátu, 4 stroužky česneku, 50ml smetany na vaření, 1 citron, 100g másla, 4 lístky bazalky, snítka rozmarýnu, sůl, pepř

 

Postup: Nejprve z ryby odstraníme vnitřnosti, pokud ještě nejsou odstraněny. Vnitřek pražmy pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Na gril si vložíme grilovací pánev, kde si necháme rozehřát máslo. Když je máslo rozehřáté, přidáme česnek nakrájený na tenké plátky a necháme orestovat dozlatova. Pak přidáme listový špenát a zalijeme smetanou. Necháme 10 minut provářet, ochutíme solí, pepřem a citrónovou kůrou. Sundáme z grilu a obsahem pánve plníme jednotlivé vnitřky ryb. Ty pak ještě potřeme nasekanou bazalkou a tymiánem a můžeme vkládat na gril. Grilujeme 7 minut z obou stran a při grilování potíráme pražmu čistým máslem.

 

Vhodná příloha: grilované nebo pečené brambory

Sledujte náš Facebook