Grilované kuřecí kousky s rajčatovou omáčkou a sušenými broskvemi

Grilované kuřecí kousky s rajčatovou omáčkou a sušenými broskvemi

Grilované kuřecí kousky s rajčatovou omáčkou a sušenými broskvemi
Grilované kuřecí kousky s rajčatovou omáčkou a sušenými broskvemi

Ingredience: 300 g kuřecího masa, slunečnicový olej, sůl, česnekové grilovací koření, mletá sladká paprika, dijonská hořčice, rajčata, česnek, ocet, voda, cukr, mletý pepř, petrželka, sušené broskve, citrón, zelená bylinka na ozdobu

 

 

Postup: Vypadá to možná trochu složitě, ale hned uvidíme, že tomu tak vůbec není. Kuřecí maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme si je na menší kousky, nejlépe na kratší nudličky. Smícháme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, česnekové grilovací koření, mletá pálivá paprika a dijonská hořčice. V této směsi necháme nudličky masa tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si rozpálíme gril a vkládáme nudličky masa, které grilujeme zprudka ze všech stran. Hotové si rozložíme na talíř a nachystáme si rajčatovou omáčku. Smícháme v misce najemno nasekaná nebo namletá rajčata, sůl, utřený česnek, ocet, vodu, cukr, mletý pepř a najemno nasekanou petrželku. Rozmícháme a vylijeme na nudličky masa. Na závěr si vezmeme sušené broskve, ty si dáme do misky a zalijeme je větším množstvím citrónové šťávy a necháme odležet tři hodiny. Po tomto čase vyndáme a proložíme jimi talíř s už masem a omáčkou. Na závěr si ozdobíme ještě zelenou bylinkou dle vlastního výběru. Tady je vidět, že to není složité, ale je na to potřeba trochu času už z hlediska broskví, když si odmyslíme marinádu.

 

 

Vhodná příloha: omáčky, ovoce

Související recepty