Simon and Garfunkel grilované kuře

Simon & Garfunkel Kuře

Ingredience:

Simon and Garfunkel grilované kuře
Simon and Garfunkel grilované kuře

2 kg kuře

1/2 hrnku olivového oleje

1 lžíce šalvěje

1 lžíce rozmarýnu

1 lžička tymiánu

1/2 lžičky soli

1/2 lžičky černého pepře

Detaily receptu:

Odstraňte páteř kuřete nůžkami na drůbež nebo s ostrým nožem. Otočte kuře a zatlačte ho, aby vznikla placka a zlomte chrupavku na prsech. Kuře potřete olivovým olejem. Promíchejte bylinky a posypte směsí celé kuře.

Připravte BGE na přímé vaření a rozpalte ho na 180°C. Dělejte kuře kůží dolů 15 až 20 minut, než kůže zezlátne a začne křupat.

Obraťte kuře na druhou stranu a dělejte dalších 25 až 30 minut, než dosáhne teploty masa 70°C.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *