Grilovaný pstruh s mandlovým máslem

Fried trout with roasted almondsIngredience: 1 pstruh říční vcelku, 100g másla, 50g loupaných pražených mandlí, snítku petrželky, 1 citron, sůl, pepř

 

Postup: Pstruha vcelku pouze očistíme na povrchu a zbavíme vnitřností. V hmoždíři si rozdrtíme 2/3 mandlí. Rozdrcené mandle přidáme do misky s máslem, kam přidáme ještě citrónovou kůru, citrónovou šťávu, nasekanou petrželku, osolíme a řádně zamícháme. Takto ochucené máslo vložíme dovnitř pstruha na místo po vnitřnostech. Povrch pstruha osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a vložíme na rozpálený gril. Grilujeme 20 minut vcelku, poté vyjmeme z alobalu a necháme na grilu ještě dalších 10 minut. Celou dobu potíráme zbytkem šťávy z alobalu. Při servírování posypeme pstruha na grilu zbylou třetinou nasekaných mandlí a porcujeme až u stolu.

© Tomo Jesenicnik – Fotolia.com

Vhodná příloha: rýže se zeleninou

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1