Teriyaki hovězí pečeně

Teriyaki hovězí pečeně

Ingredience:

Teriyaki hovězí pečeně
Teriyaki hovězí pečeně

1,5 – 2 kg hovězí pečeně

1 lžička suché hořčice

1/2 hrnku kari

1/2 lžičky sojové omáčky

2 hrnky neslazené ananasové šťávy

1 lžíce drceného česneku

1/2 hrnku suchého bílého vína

2 lžíce čerstvé citronové šťávy

kousek zázvoru

Detaily receptu:

Omyjte pečeni a vysušte do sucha. Maso nařežte a do každého zářezu nožem dejte kousek česneku, aby nevypadl. Česnek zandejte po celé šířce masa. Zbylé ingredience dejte do skleněné nádoby nebo do nádoby z nerezové oceli.

Maso vložte do marinády. Lepších výsledků dosáhnete tím, že potřete celé maso. Maso dejte na šest hodin do lednice, maso otáčejte. Marinádu si schovejte.

Maso dejte na odkapávací plech ve spodním bodě (V bodě). Do masa píchněte teploměr do nejtlustšího kusu.

Grilujte pečeni na 150°C. Pravidelně pečeni potírejte marinádou. Pečeni dělejte, dokud na teploměru nebude 60°C (rare), 70°C (medium) nebo 75°C (well done). Maso, které připravujete ve vajíčku, zůstane pěkně růžové, i když bude well done. 2 kg pečeně na well done budete dělat asi 2 hodiny.

Nechte si výpek, sceďte jako omáčku a polívejte jím plátky pečeně.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *