Jehněčí kotlety po maďarsku

Jehněčí kotlety po maďarsku

Jehněčí kotlety po maďarsku
Jehněčí kotlety po maďarsku

Ingredience: 300 g jehněčích kotlet, olivový olej, sůl, mletý pepř, barevný pepř, mletá pálivá paprika, chilli koření, chilli omáčka, česnek, cibule, čekanka, kapie, olivy, plnotučná hořčice, cukr, citrón, estragon, máta

 

 

Postup: Tyto jehněčí kotlety budou dost ostré. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si velmi ostrou marinádu – olivový olej, sůl, mletý pepř, kuličky barevného pepře, mletá pálivá paprika, chilli koření, chilli omáčka, česnek a cibule. V této směsi necháme jehněčí kotlety tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této doby si maso vyndáme z marinády a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíře a můžeme si nachystat přílohu. Jelikož je to dosti ostré, tak jako doplněk bude salát. Čekanku si oloupeme, kapie očistíme, rozpůlíme a vyndáme semínka – to vše omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Čekanku nakrájíme na kolečka, dáme do misky, přidáme česnek, olivy a na nudličky nakrájenou kapii. V další míse si nachystáme zálivku. Smícháme hořčici, sůl, pepř, cukr, citrónovou šťávu, olivový olej, nasekaný estragon a nasekanou mátu. Touto zálivkou zalijeme připravenou zeleninu. Důkladně promícháme a přidáme k už nachystaným jehněčím kotletám. Jelikož se u masa jedná o velkou ostrost, nehodí se to pro ty, kteří nemají rádi pálivé.

 

 

Vhodná příloha: saláty, zelenina

Související recepty