Jordanovo grilované jehněčí

Jordanovo grilované jehněčí

Jordanovo grilované jehněčí
Jordanovo grilované jehněčí

Ingredience:

1,6 kg jehněčí nohy s kostí

3 stroužky česneku, rozkrájené na plátky

2 snítky rozmarýnu

 1/4 hrnku mořské soli

 1 1/2 lžičky čerstvě namletého černého pepře

 dijonská hořčice

Detaily receptu:

Ostrým nožem nařízněte v pravidelných intervalech maso a do zářezů dejte plátky česneku a rozmarýn. Nechte odpočinout, zabalte du ručníku na půl hodiny v pokojové teplotě.

Gril rozpalte na vysokou teplotu. Maso potřete solí a pepřem a dejte na gril každou stranu na dvě minuty. Teplotu snižte na 160°C.

Po 40 minutách maso potřete hořčicí a pokračujte v pečení.

Jehněčí bude medium-rare za hodinu a půl.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *