Havajské rožně

2 – 3 porce

300 g míchaného mletého masa, 1 housky, 1 vejce, šťáva z 1 citrónu, ½ lžičky soli, 1 špetka pepře, 2 poloviny broskví z konzervy, 1 plátek ananasu z konzervy, 100 g sýra, 2 lžíce oleje, 1 lžička mleté papriky, několik třešní či višní z konzervy

Housku navlhčíme v mírně teplé vodě. Maso smísíme postupně s vejcem, citrónovou šťávou, solí, pepřem a dobře vymačkanou žemlí. Zpracujeme na vláčné těsto. Z masového těsta vyválíme kuličky velikosti vlašského ořechu, které na pánvi mírně opečeme (při mírném teple použijeme 1 lžíci oleje). Poloviny broskví a ananas necháme odkapat, rozkrájíme na menší kousky (asi na velikost masových kuliček). Na stejnou velikost rozkrájíme sýr.

Maso, ovoce, sýr navlékáme postupně na šašlikové jehly a tu a tam proložíme višní či třešní. Jehly grilujeme nad dřevěným uhlím nebo v elektrickém grilu asi 15 minut. Mletou papriku smísíme se zbylým olejem a během grilování maso několikrát potřeme.

Doba přípravy: 35 min.

Související recepty