Kebab z ústřic s omáčkou z kari a meruněk

Kebab z ústřic s omáčkou z kari a meruněk

Ingredience:

Kebab z ústřic s omáčkou z kari a meruněk
Kebab z ústřic s omáčkou z kari a meruněk

1 plechovka rozpůlených meruněk

2 lžíce oleje

4 cibule nakrájené na jemno

2 lžíce mouky

4 lžičky kari

 1/2 hrnku ústřicové šťávy

 1/2 hrnku vodu

 1/3 hrnku nízkotučné smetany

3 lžíce orestovaných nadrcených kešu oříšků

 1/4 lžíce soli

 1/4 lžíce čerstvě namletého pepře

12 plátků slaniny, přeřízlé napůl

 24 vyloupaných ústřic

Detaily receptu:

Na omáčku, sceďte meruňky, šťávu si nechte. Meruňky nakrájejte na drobné kostky. Zahřejte olej na pánvi, přidejte cibuli a zprudka 2 minuty restujte. Přidejte mouku a kari a povařte 2 minuty. Nalijte meruňkovou šťávu, ústřicovou šťávu, vodu a smetanu. Povařte 18 minut. Přidejte meruňky a oříšky kešu a povařte další 2 až 3 minuty. Dejte pryč z plamene a směs osolte a opepřete.

Na pánvi částečně povařte slaninu 2 minuty a pak nechte úplně vychladnout. Každou ústřici zabalte do plátku slaniny. Zabalené ústřice napíchejte na špízy. Ve vajíčku dělejte ústřice na 150°C 6 až 8 minut a po půlce tohoto času je otočte. Kebab servírujte s omáčkou.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *