Slávky s citronem a bylinkami

Slávky s citronem a bylinkami

Ingredience:

Slávky s citronem a bylinkami
Slávky s citronem a bylinkami

4 lžíce neslaného másla

4 lžíce nakrájené cibule

1 stroužek česneku nakrájený

4 snítky tymiánu

4 snítky rozmarýnu

1 1/2  hrnku čerstvé citronové šťávy

 1/2 hrnku vody

 2 kg slávek

1 hrnek nasekaných lístků petržele

 2 lžíce nastrouhané citronové kůry

Detaily receptu:

Vajíčko rozpalte na 150°C a připravte na nepřímé grilování.

V rendlíku (dutch oven) rozpusťte máslo, přidejte cibuli a česnek, smažte, dokud se cibule a česnek nespojí, to trvá asi 6 až 8 minut. Přidejte tymián, rozmarýn, citronovou šťávu a vodu. Směs lehce povařte.

Do rendlíku přidejte slávky a zaklapněte víko. Každých pár minut lehce poklepejte slávky vidličkou, dokud se neotevřou. Pokud se některá slávka neotevře, vyhoďte ji. Použijte kleště, abyste slávky přemístili do servírovací mísy. Slávky posypte petrželí a přikryjte misku čistou utěrkou.

Snítky tymiánu a rozmarýnu odstraňte z rendlíku a zbylou směs prohřejte a přidejte citronovou kůru a zbytek petržele. Povařenou směsí polijte slávky a za 4 až 6 minut je můžete servírovat. Jako přílohu doporučujeme pečivo nebo rýži.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *