Grilované ryby s bylinkami, zeleninou a chilli papričkou

Grilované ryby s bylinkami, zeleninou a chilli papričkou

Grilované ryby s bylinkami, zeleninou a chilli papričkou
Grilované ryby s bylinkami, zeleninou a chilli papričkou

Ingredience: 300 g ryb, olivový olej, sůl, mletý pepř, dobromysl, chilli omáčka, worcester, ocet balzamiko, česnek, sterilovaný křen, pažitka, fenykl, římský kmín, chilli paprička, zelenina dle vlastního výběru – hlávkový salát, rajčata, salátová okurka, smetana ke šlehání 33 %, tvaroh, bazalka, levandule, libeček, rozmarýn, majoránka, saturejka, šalvěj

 

 

Postup: Rybu si k přípravě vybereme podle sebe, jakou kdo chce, na jakou má zrovna chuť. Měla by mít už vybraný vnitřek. Rybu si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu, která bude ostřejší. Smícháme olivový olej, sůl, mletý pepř, chilli omáčku, worcestrovou omáčku, ocet balzamiko, česnek, sterilovaný křen, nasekanou dobromysl, pažitku, fenykl a římský kmín. V této směsi necháme maso přes noc. Další den si ho vytáhneme z marinády a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové maso si vytáhneme na talíř, posypeme najemno nakrájenou chilli papričkou a obložíme zeleninou dle vlastního výběru. Nyní si připravíme omáčku. Jelikož se jedná o ostrou grilovanou delikatesu, musí se to srazit bylinkovou omáčkou. Do misky si dáme smetanu ke šlehání, tvaroh, najemno nasekané bylinky – bazalka, levandule, libeček, majoránka, rozmarýn, saturejka a šalvěj, na závěr osolíme a důkladně rozmícháme. Podáváme k už připraveným grilovaným rybám. Omáčka je také zdravá, protože všechny bylinky v ní mají blahodárné až léčivé účinky, což není na škodu.

 

 

Vhodná příloha: omáčky

Související recepty