Úhoř na roštu

600 g úhoře, sůl, mletý pepř, 3 lžíce citrónové šťávy, tatarská omáčka.

Čistě oprané porce úhoře osušíme utěrkou; ostrým nožem nakrojíme několikrát po obou stranách na hřbetní části, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme asi půl hodiny odležet. Po zahřátí grilu dáme připravené porce úhoře na rošt a grilujeme asi 5 minut, po obracení grilujeme hřbetní partii také asi 5 minut. Hotové porce klademe na nahřáté talíře.

Příloha: opékané brambory sypané sekanou petrželkou. Tatarskou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

Doba přípravy: 30 minut.

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1