Uzené makrely

Uzené makrely

Suroviny

  • 10 vykuchaných makrel
  • 0,5 l kuchyňské soli
  • 7,5 l vody
  • 1 sáček sušeného česneku
  • 1 sáček černého mletého pepře

 

Pracovní postup

  • Vykuchané makrely pečlivě umyjeme a následně vysušíme
  • Do velké mísy nalijeme vodu a přidáme sůl a mícháme tak dlouho, dokud se sůl zcela nerozpustí
  • Ryby naložíme do nálevu a necháme je aspoň 12 hodin marinovat
  • Naložené ryby osušíme papírovou utěrkou a zavěsíme je na háčky do elektrické udírny
  • Makrely udíme po dobu 6 hodin při teplotě 65 °C
  • Foto – Uzeno na udírně Borniak UW 70 na olšové štěpce

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *