Uzený duhový pstruh

Ingredience:

Uzený duhový pstruh
Uzený duhový pstruh

4 očištění a umytí duhoví pstruzi

2 lžičky mořské soli

2 lžičky čerstvě namletého pepře

1 čerstvě nakrájený citron na tenké plátky

 1/2 hrnku nadrcené petrželky

Detaily receptu:

Očistěte a umyjte pstruha, vysušte kuchyňskou papírovou utěrkou, odstraňte zbytky kůže a šupin.

Smíchejte mořskou sůl a pepř a rukou je naneste na maso.

Plátky citronu a petržel rozdělte na čtyři díly. A přidejte na pstruha.

Vajíčko rozpalte na 150-200°C a připravte na nepřímé vaření.

Pstruha dávejte kůží na gril, zavřete klapku a vařte 15 minut.

Odklopte víko a opatrně dodělejte pstruha asi 15 minut.

Pokud je pstruh hotový poznáte tak, že maso je krásně bílé a dobře ho odděláte od zbytku. Maso má 60°C.

Servírujte se svou oblíbenou oblohou.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *