Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience:

Uzený losos naložený v medu
Uzený losos naložený v medu

půl litru vody

 1/2 hrnku soli

 3/4 hrnku medu

 1/4 hrnku zlatého rumu

 1/4 hrnku citronové šťávy

 10 stroužků česneku

 10 kuliček nového koření

 1 bobkový list

 1 velký filet lososa

Detaily receptu:

Všechny ingredience kromě lososa promíchejte a udělejte z nich nálev.

Lososa položte kůži nahoru na talíř a ponořte celého do nálevu. Nechte tak lososa dvě hodiny.

Potom lososa opláchněte pod tekoucí vodou a usušte do sucha papírovými utěrkami.

Lososa dejte na mřížku nebo rošt a nechte větrat na vzduchu jednu hodinu.

Lososa uďte kůží dolů hodinu a půl, držte teplotu na 70°C.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *