Domácí uherská klobása

Domácí uherská klobása

Suroviny

  • Na 10 kg uherských klobás budeme potřebovat:
  • 4 kg vepřové plece
  • 5 kg vepřového boku s podílem tuku cca 50 %
  • 1 kg hovězí přední
  • 200-220 g rychlosoli
  • 200-300 g kořenícího přípravku uherská klobása
  • Vepřová střeva na klobásy v kalibru 32/34 mm

 

Pracovní postup

  • Vychlazené hovězí přední nameleme ve strojku s otvory přibližně 2 až 3 milimetry
  • Vychlazené vepřové maso pomeleme na mlýnku s otvory 8 až 12 milimetrů
  • Mleté maso důkladně promícháme a necháme cca 12 hodin odstát
  • Pro ochutnání si můžete z připravené směsi odebrat malý vzorek a na pánvičce si osmažit testovací karbanátek
  • Připravenou směs nacpeme do střívek a dáme je zaudit do elektrické udírny na 6 až 8 hodin při teplotě mezi 75 až 80 °C
  • Fotografie z uzení  na digitální udírně Bradley 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *